Tuinaanleg
Onze werkwijze bij tuinaanleg
Tuinaanleg
Tuinaanleg bestaat uit 5 blokken:
- voorwerk
- aanbrengen bestrating
- plaatsen van bouwkundige elementen
- aanleggen van (zwem)vijvers en andere waterpartijen
- aanbrengen van de beplanting
Voorwerk
We bewaren de materialen en planten die voor hergebruik bestemd zijn, voeren overbodig en onbruikbaar materiaal af en doen het grondwerk en de grondbewerking.
Grondwerk
– uitgraven van de grond waar de bestrating of verharding of vijver komt
– drainage, riolering, kabels en leidingen ingraven
-de uitkomende grond afvoeren of hergebruiken in de tuin
-uitgegraven delen opvullen met zand voor een stevige ondergrond
– zandbed stevig aantrillen om verzakking te voorkomen
Grondbewerking
Grondbewerking is het vlak maken van de grond en het vermengen met champost of gewone compost. Ook voegen we natuurlijke meststoffen toe aan de grond. Zo wordt de bodem een gezonde basis voor de aan te brengen beplanting.
Aanbrengen bestrating
Eerst wordt de zandbaan vlak gemaakt onder de juiste helling zodat het regenwater van de bestrating afloopt. We brengen goten aan om het water op te vangen en sluiten ze aan op de riolering. Ook zetten we banden zodat de bestrating netjes op zijn plaats blijft. Onder bestrating vallen ook eventuele muren van betonelementen en trappen van betonproducten.
Plaatsen van bouwkundige elementen:
– schuttingen met schermen naar keuze
Wij gebruiken betonnen palen en platen om rotten te voorkomen. De betonnen platen tussen de palen zorgen voor extra stevigheid. Ze worden bevestigd via uitsparingen in de palen. De gaten in de palen zijn bedoeld om de rvs hoekjes in vast te zetten.
De ruimte tussen de palen is 180 x 180 cm. Dit is de standaard afmeting van een scherm. Je kunt dus altijd het scherm kiezen dat het beste bij jouw wensen en de tuin past.
– schanskorven, grindschuttingen en groene schuttingen
We maken ook schuttingen die bestaan uit grind of keien. Groene schuttingen maken we van klimop of met groene hagen.
– stevige, verstelbare poorten
We gebruiken poorten met een stalen frame om doorhangen te voorkomen. Aan dit frame zitten rvs-pinnen met schroefdraad. Deze worden met bouten aan beugels vastgezet waardoor ze altijd nastelbaar zijn.
– vlonders en terrassen van hout, pvc of kunststof
Vlonders en terrassen maken we van hardhouten of kunststof / composiet vlonderplanken. We maken ook houten terrassen van steenschotten. Hierop lieten steenfabrieken vroeger hun stenen uitharden.
– Overkappingen, houthok, blokhutten en tuinhuizen.
Deze zijn op maat. We zorgen altijd voor één geheel met de woning en de tuin. Zo kan het dak schuin zijn of de overstekken anders dan standaard. Overkappingen maken we uit Douglashout of eikenhout. De staanders worden op betonnen poeren geplaatst om rotting te voorkomen.
Aanleggen van (zwem)vijvers en andere waterpartijen:
– (zwem)vijvers
We brengen de schuinten en diepteniveaus aan en maken daarna de vijverrand. Dit kan een natuurlijke rand zijn van gras of van keien, gesteente of natuursteen. Meestal passen we een kunststof strip toe voor een nette randafwerking en waterdichte bevestiging van de vijverfolie. Daarbij gebruiken we epdm-folie wat 30 jaar meegaat. Ook het filtersysteem leggen we aan. Zeker bij zwemvijvers is een combinatie van planten en pompen aan te raden.
– andere waterpartijen
We maken graag een waterspel in vijvers. Dit zijn elementen die spelen met water, geheel naar wens.
Aanbrengen van de beplanting
Onze activiteiten samengevat
Wij zijn er voor u!
- Ontwerp
- Bestrating
- Beplanting
- Onderhoud
- Snoei werkzaamheden
- Hekwerk en afrasteringen
- Vijveraanleg
- Gazon onderhoud
- Zakelijke tuinen